open-navfaktor-logo
search
Visoki predstavnik
Schmidt vješto izbjegao odgovor na pitanje da li će nametnuti odluku o finansiranju izbora
Visoki predstavnik Christian Schmidt tokom današnjeg boravka u Banjoj Luci govorio je o održavanju Općih izbora 2. oktobra u Bosni i Hercegovini, te odgovorio na pitanje da li će donijeti odluku kojom će biti osiguran novac, s obzirom da ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda blokira ovaj proces. 
26.05.2022. u 14:35
get url
text

VEZANI TEKST - Bevanda ponovo odbio da Vijeće ministara razmatra odluku o finansiranju izbora

- Ovih dana vrlo intenzivno razgovaramo. Razgovaram sa svim odgovornim političarima. Imao sam priliku da vrlo jasno kažem šta očekujem, a to je da se osigura finansiranje izbora. Ja se i dalje nadam da možemo ići u razumnom smjeru, ali svi moraju tu pomoći. Možemo poći od pretpostavke da ću se i ja vrlo intenzivno baviti tim pitanjem narednih dana. Želim da opomenem one koji žele steći političke poene. Ministra Bevandu neću da stavljam u centar političkih pitanja. BiH bi mogla postati i predmet ironije i podsmijeha drugih ako ne može da plati štampanje glasačkih listića - kazao je Schmidt izbjegavajući odgovor na postavljeno pitanje.

Na drugo pitanje, koliko ćete čekati na odluku, dao je sljedeći odgovor: 

- Sigurno ne nakon 2. oktobra kada su izbori. Budite sigurni da sam ja pragmatičan, ali izuzetno očekujem da se stvari riješe - rekao je visoki predstavnik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.