open-navfaktor-logo
search
Statistika ne pomaže
SDA Sarajevo nakon ubistva usred grada: Možda pomogne kupovina helikoptera?
Mafijaški obračuni i hladnokrvne "sačekuše", postali su prepoznatljivo obilježje Sarajeva, čiji građani su svakodnevno zasipani mecima, na najfrekventnijim područjima i u svako doba dana, saopćeno je večeras iz KO Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo
AUTOR: Faktor
10.06.2024. u 21:19
get url
text
Nekoliko dana nakon što je kod hotela Europa, u najužem jezgru grada došlo do pucnjave, danas je na najpoznatijem sarajevskom šetalištu, usred dana, počinjeno brutalno ubistvo.
Mafijaški obračuni i hladnokrvne "sačekuše", postali su prepoznatljivo obilježje Sarajeva, čiji građani su svakodnevno zasipani mecima, na najfrekventnijim područjima i u svako doba dana, saopćeno je večeras iz KO Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo.
To je, kako navode u saopćenju, rezultat višegodišnjeg rada, različitih mjera, poteza i strategija za poboljšanje sigurnosti, kojima u javnosti "mašu" Vlada Kantona Sarajevo i resorni ministar Admir Katica.
- Sarajevom bijesne kriminalni ratovi, koji svakodnevno prijete životima njegovih građana, šetača, školaraca, turista. Ne pomažu nikakve statistike, procjene subjektivnog doživljaja sigurnosti, ni vanredne sjednice.
Možda pomogne kupovina helikoptera? Možda 30 miliona KM potrošenih na tu stavku, daju bolji rezultat po sigurnost građana, nego jačanje ljudskih resursa i nabavka policijske opreme? Možda umjesto kartela, Sarajevom zavlada zakon? Možda! - zaključuju u saopćenju iz sarajevske SDA.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.