open-navfaktor-logo
search
Pogubna koalicija
SDA TK: Podrškom Radončiću Kukić se pridružio rušiteljima BiH
Sklopiti koaliciju, u današnje vrijeme, sa Fahrudinom Radončićem znači izdati Aliju Izetbegovića i desetke hiljada šehida koji su položili svoj život za Bosnu i Hercegovinu
25.09.2018. u 15:57
get url
text

Nakon što je i zvanično potvrdio u Brčkom da će poslije izbora ući na svim nivoima u koaliciju sa SBB-om i podržati Fahrudina Radončića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH,  Mirsad Kukić se definitivno svrstao na stranu onih političkih snaga i političara koji sistematično rade na urušavanju Bosne i Hercegovine i otvoreno optužuju Bošnjake i bosanske patriote za tragediju koja nam se desila u prošlom ratu.  

Doduše to se moglo naslutiti i njegovom posjetom načelniku Općine Srebrenica, poznatom po tome što negira genocid u Srebrenici i slika se sa četnicima. SDA je nakon tog susreta isključena iz vlasti da bi bila ojačana pozicija srpskih stranaka, saopćeno je iz Press službe SDA Tuzlanskog kantona.

- Sklopiti koaliciju, u današnje vrijeme, sa Fahrudinom Radončićem znači izdati Aliju Izetbegovića i desetke hiljada šehida koji su položili svoj život za Bosnu i Hercegovinu. To znači sklopiti najpogubniju moguću koaliciju sa Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom čiji su pogledi na budućnost Bosne i Hercegovine dobro poznati. Sigurni smo da će građani prepoznati opasnost puta kojim je krenula PDA sa svojim osnivačem Kukićem te da će odbaciti ne samo ovu pogubnu koaliciju već i  cijeli PDA eksperiment - kaže se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.