open-navfaktor-logo
search
Kritikovali rukovodstvo
SDP Novi Grad isključio tri člana; Alihodžić: Šteta putem Baltića želi preuzeti općinsku organizaciju, a Nikšić...
Iz članstva su isključeni Samir Čajić, Nermin Alihodžić i Jasmin Idrizović, a sve zbog svojih javnih istupa
AUTOR: A. Dr.
15.05.2024. u 14:46
get url
text
Adnan Šteta i Nermin Nikšić
Adnan Šteta i Nermin Nikšić
Općinski odbor Socijaldemokratske partije Novi Grad Sarajevo isključio je iz svog članstva Samira Čajića, Nermina Alihodžića i Jasmina Idrizovića.
Kako navodi nap.ba, kao razlog za ovaj potez navedeni su javni istupi o dešavanjima u ovom odboru.
U obrazloženju odluke koje je Patria imala na uvid, navodi se da su ovi članovi u proteklom periodu svojim djelovanjem i medijskim istupima nanijeli štetu SDP-u. U odluci se Općinski odbor SDP poziva na medijski istup ove trojice članova od 29. septembra 2023. godine kojim su "doveli u zabludu članove SDP-a".
Na čelu OO SDP Novi Grad je Abel Baltić, koji je nedavno dao ostavku na funkciju direktora Doma zdravlja Kantona Sarajevo, a nakon brojnih afera koje su mu se u javnosti pripisivale.
Alihodžić je u izjavi za Faktor kazao kako sukobi u OO SDP Novi Grad traju više od godinu.
- Svo to vrijeme ukazivali smo na anomalije u odboru i općinskoj organizaciji SDP-a. Već tada smo bili stigmatizirani, a mi smo samo djelovali u skladu sa statutarnim odredbama.
Zbog svega smo išli prema predsjedniku KO SDP-a Adnanu Šteti i predsjedniku stranke Nerminu Nikšiću, ali nije bilo nikakvog efekta. Nisu reagovali. Ustvari, Šteta putem Baltića želi da preuzme općinsku organizaciju. 
Kada je bila kadrovska komisija OO SDP Novi Grad, Alma Hadžić, supruga bivšeg visokog funkcionera SDP-a Damira Hadžića, postavila je svoje ljude. To nije bilo po Statutu SDP-a, baš kao što nije ni ovo isključenje - kaže Alihodžić i dodaje:.    
- Bilo je pritisaka, prijetnji.... Sve je počelo kada sam reagirao na objavu na Facebooku potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića koji je rekao da su tokom agresije na BiH bile tri strane. Odgovorio sam da su bile dvije strane, jedna koja je branila državu i druga koja ju je htjela uništiti. To je crvana linija ispod koje nisam mogao ići - ističe Alihodžić.
Pokušali smo dobiti stav o svemu ovome od Baltića, ali se on nije javljao na naše pozive.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.