open-navfaktor-logo
search
Hitna sjednica
Skupština KS danas o sigurnosnoj situaciji
Fena
29.03.2024. u 08:10
get url
text
Skupština Kantona Sarajevo
Skupština Kantona Sarajevo
 Informacija o poduzetim aktivnostima nadležnih sigurnosnih i drugih institucija u okviru kojih će se razmatrati sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo, jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice kantonalne skupštine koja će biti održana danas.
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 19. marta, nakon razmatranja posljednjih dešavanja koja su uznemirila građane iz sigurnosnih razloga, zakazao je hitnu sjednicu Skupštine.
Ranije su sva resorna ministarstva u Vladi i pravosudne institucije bili zaduženi da dostave potpunu informaciju sa relevantnim elementima, pokazateljima i komentarima koji se odnose na prisutnost razbojništva, prisutnost droge na ulicama i školama, remećenje javnog reda i sigurnosti, nasilničko ponašanje i ostala krivična djela.
Cilj je, kako se ističe, izbjegavanje manipulacije polovičnim informacijama, već sveobuhvatno sagledavanje stanja sigurnosti i eventualnih izazova, rizika i opasnosti koji potencijalno mogu usložiti sigurnosne prilike na području Kantona.
Dostavljene informacije trebaju sadržavati i prijedloge aktivnosti i mjere kojima bi se prevenirale i otklonile sigurnosne prijetnje ili rizici po javni red i mir, a koji su u domenu njihove nadležnosti.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.