open-navfaktor-logo
search
Naša (nad)realnost
Šta su radili političari za Bajram: Benjamina dijelila baklave, Forto se "voza", Ramo Isak najavio pjesmu
AUTOR: M. Ču.
18.06.2024. u 11:21
get url
text
FOTO: Ilustracija/Facebook
Društvene mreže ni ovaj Bajram nisu ostale bez čestitki i pratećih poruka političara, a posebno je u tome prednjačila vladajuća koalicija. Jer kad je najbolje "osvajati srca" naroda nego za praznike?
Jasno je da iza svega stoji (samo)promocija, lajkovi se broje kao budući glasači jer bliže se i izbori 2024, a komentari potvrda da "dobro rade posao".
Kako smo i navikli, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i ovaj Bajram dijelila je baklave na Baščaršiji.
- Baščaršijski trg odisao je danas zajedništvom i prijateljstvom. U prazničnoj atmosferi proslavila sam sa svojim sugrađanima Kurban-bajram, u druženju, darovanju baklava i dobrih želja. Neka Bajram unese neizmjernu radost i veselje u svaki dom i donese obilje blagostanja, zdravlja i uspjeha svakome od vas. Činimo i dijelimo dobro s drugima, uz osmijeh, ispruženu ruku, riječ ohrabrenja - napisala je gradonačelnica uz fotografije s mjesta događaja.
Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk Kurban-bajram "iskoristio" je da se pohvali da otkako je na čelu KS praktikuje "Bajrame da provodi sa štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja". Ove godine, kako je istakao, pridružila mu se ministrica odgoja i obrazovanja Naida Hota Muminović. 
- Smatram da je ovo najplemenitiji način vraćanja djece bez roditelja u porodični ambijent, da su izazovi za sve veliki, ali i perspektive. Trenutno, na području Kantona Sarajevu imamo dvije kuće i dva stana za ovu kategoriju. Ukoliko se pojavi potreba za dodatnim objektima ovog tipa, za skrb djece bez roditeljskog staranja, Vlada KS će otvoriti nove jer svako dijete zaslužuje da odrasta u ambijentu pažnje, ljubavi i podrške - poručio je Uk. 
Ministar komunikacija i prometa Edin Forto "simbolično" na Bajram je podijelio porodičnu fotografiju iz autobomila uz opis "obilazak familije". 
Dan ranije podijelio je i bajramsku čestitku:
- Svim muslimankama i muslimanima želim da dane Kurban-bajrama provedu u miru, zdravlju i radosti te u duhu onog što ovaj praznik karakteriše, a to je prije svega žrtva za opće dobro i pomoć onima kojima je ona potrebna - poručio je Forto. 
Ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Ramo Isak posebno se potrudio da sa pratiteljima podijeli kako uživa sa porodicom za Bajram. Nije "štedio" na fotografijama, a ni na videima. 
Posebno je interesantna primjedba njegovih pratilaca koji su Ramino tagovanje na Rama lakeu (Ramskom jezero, op. a.) pročitali kao Ramino jezero. A možda i jeste, autor posta ministar Ramo još se nije oglasio. Nije ih demantovao.
Ramo je podijelio i video u kojem skučen između sinova na ležaljki najavljuje pjesmu posvećenu njemu. 
- Uskoro "Snaga naroda" - napisao je Ramo uz video koji je nemoguće prevesti u riječi pa pogledajte na ovom linku.
Ramo Isak je uz sve provode, a kojih je mnogo, barem tako govore društvene mreže i fotografije koje dijeli, prisustvovao i tradicionalnom prijemu povodom Kurban-bajrama u prostorijama Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Naravno da je podijelio fotografije jer Ramo...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.