open-navfaktor-logo
search
Nije nadležan, ali...
Šteta zatražio hitnu reakciju nadležnih zbog blokirane saobraćajnice na Marijinom Dvoru
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo (KS) Adnan Šteta zatražio je hitnu reakciju nadležnih zbog novonastale situacije u kojoj je skoro cijela glavna saobraćajnica na Marijinom Dvoru blokirana, zbog čega je ugrožena sigurnost građana, svih učesnika u saobraćaju i funkcionisanje javnog prijevoza u gradu.
10.03.2023. u 11:50
get url
text

Kako je naveo ministar Šteta, saobraćajnica je zbog ruševnog objekta zatvorena odlukama višeg nivoa vlasti, zbog čega zahtijeva hitno rješavanje ovog problema.

- Iako Ministarstvo saobraćaja nije nadležno za ovu saobraćajnicu, stavljamo na raspolaganje sva naša iskustva i znanja, kako bi se ovaj problem što prije riješio u najboljem interesu svih građana. Nije vrijeme za prebacivanje odgovornosti, za usporavanje procesa, ovakve stvari se moraju rješavati u hitnom postupku kako bi se na prvo mjesto stavila sigurnost građana i saobraćaj vratio u normalno stanje. Ukoliko se problem ne riješi hitno, pokrenut ćemo prijave protiv svih odgovornih za trenutno stanje - rekao je ministar Šteta, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Saobraćajnica je dijelom blokirana nakon nedavnog urušavanja zgrade na Marijinom Dvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.