open-navfaktor-logo
search
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica
Suljagić saslušan u zvorničkoj policiji: Ovo je aparthejd, optužbe su potpuno lažne
AUTOR: Faktor
19.06.2024. u 18:03
get url
text
Emir Suljagić
Emir Suljagić
Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić saslušan je u Policijskoj upravi Zvornik u svojstvu osumnjičenog.
Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je formiralo predmet protiv Suljagića zbog, kako je navedeno, prijetnji koje je uputio zamjeniku načelnika Policijske uprave Zvornik - Adisu Cibaliću.
- Saslušan sam po jednoj smiješnoj prijavi, koja predstavlja kršenje zakona, zloupotrebu položaja i pritisak na zaposlenike i instituciju Memorijalnog centra Srebrenica - rekao je Suljagić nakon saslušanja, prenosi FTV.
Suljagić se oglasio i na društvenim mrežama. 
- Sada se vratimo na svakodnevnu stvarnost rada u Memorijalnom centru Srebrenica. Danas sam saslušan u sjedištu zvorničke policije zbog navoda da sam pozvao policajca i rekao: "Prijetim vam". Ove optužbe su potpuno lažne.
Pravi razlog za ovo ispitivanje je taj što sam kontaktirao policajca da se raspitam zašto zove moje osoblje i postavlja pitanja o mojoj sigurnosti u okviru nezvanične istrage. Policiji sam također dostavio dokumentarne dokaze koji sugeriraju ko bi mogao stajati iza ove privatne istrage koja ugrožava moju sigurnost. Ova situacija je primjer uslova nalik aparthejdu koje nesrpsko stanovništvo pod vlašću Banja Luke svakodnevno trpi - istakao je Suljagić.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.