open-navfaktor-logo
search
Saradnja
Susret načelnika obavještajnih uprava GS OS Hrvatske i Zajedniškog štaba OS Bosne i Hercegovine
U skladu sa Planom bilateralne vojne saradnje Oružanih snaga Republike Hrvatske i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za 2023. godinu realizovan je susret načelnika obavještajnih uprava Glavnog stožera OS Hrvatske i Zajedniškog štaba OS BiH. U zvaničnoj posjeti Upravi za obavještajne poslove i sigurnost J-2, Zajedničkog štaba OS BiH, u periodu od 28.03. do 30.03.2023. godine boravila je delegacija Uprave J-2 GS OS RH.
29.03.2023. u 16:19
get url
text

Domaćin posjete bio je brigadir Nedžad Novalija, načelnik Uprave J-2 ZŠ OS BiH. Delegaciju OS RH predvodio je Načelnik Uprave J-2 GS OS RH brigadnigeneral Mijo Validžić.

Posjeta predstavlja nastavak uspješne BVS obavještajno sigurnosnih struktura OS dvije susjedne i prijateljske zemlje. Glavni sadržaj radnog sastanka je bila razmjena mišljenja i iskustava o perspektivama razvoja vojnoobavještajnih poslova u OS dviju zemalja. Na radnom sastanku u Domu OS BiH istaknuta je važnost ovog vida saradnje u procesu izgradnje većeg međusobnog povjerenja i unapređenja daljne saradnje u budućnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.