open-navfaktor-logo
search
Jer politika je...
Tako je Radončić pričao o Bećiroviću: To što on govori je lijepa umjetnička priča...
Fahrudin Radončić jučer je odlučio da podrži Denisa Bećirovića kao zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda. 
20.05.2022. u 10:27
get url
text

Prije nekoliko dana gostujući na N1 je kazao da on neće biti kandidat, ali je kalkulisao s time da li će SBB imati svog kandidata ili podržati kandidata Trojke. Na pitanje voditelja, da li je on kandidat, Radončić je rekao:

- Mi smo svaki put imali kandidata koji je praktično bio drugi ili jednom treći. Mislim da SBB kao stranka koja se pokazala da nije stranka padalica zvijezda zaslužuje da ima svog kandidata i vjerujem da će to biti mlađi čovjek, menadžerskog profila koji ima političkih utakmica, ali nije metuzalem, da 20 ili 25 godina živi od budžetskog novca ili u ovoj ili onoj stranci. Mislim da su sada u opciji tri ozbiljna imena.

VEZANI TEKST - Radončić: SBB će podržati kandidata "Trojke" za člana Predsjedništva BiH

Jučer, Predsjedništvo SBB-a odlučilo je da podrži kandidata "Trojke". 

- Ideja da mi, kao opozicija, dajemo jednog kandidata veoma će učiniti nervoznim ljude u SDA, da ne kažem gospodina Izetbegovića. Jer, kad uzmete rezultate prošlih izbora i veliku krađu na račun SBB-a, gospodin Bećirović može računati na izvanrednih 350 do 400 hiljada glasova, kada se kampanja svih stranaka koje će u subotu dati javnu podršku tom čovjeku ujedini i kada idemo zajedno - pojasnio je Radončić. 

Denis Bećirović je oličenje upravo onoga što je predsjednik SBB-a govorio da oni ne žele podržati. Već 24 godine živi od budžetskog novca i nije menadžerskog profila. 

Mlađi jeste, ali prije samo četiri godine Radončić je u direktnom sučeljavanju sa Bećirovićem kada je i on bio kandidat za člana Predsjedništva BiH poručivao da u ovoj instituciji mora sjediti sijeda glava. 

- Vi ovdje idete idealistički pričom mi ćemo fino, mi nećemo fino. Moja procjena je da u Predsjedništvu BiH sjedi sijeda glava, sa puno iskustva. To što govorite da ste kandidat sedam stranaka, zant ćemo za sedam dana, pobjednik će biti na relaciji Radončić-Džaferović- govorio je 2018. predsjednik SBB-a obraćajući se Bećiroviću. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.