open-navfaktor-logo
search
Mir i tolerancija
Tradicionalni iftar reisu- l- uleme za ambasadore u BiH: Drago mi je da ovdje večeras imamo i Istok i Zapad
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović večeras je u sarajevskom hotelu "Bristol" priredio tradicionalni iftar za akreditovane šefove diplomatskih predstavništava u BiH, javlja Anadolija.
05.04.2023. u 22:26
get url
text

U obraćanju ambasadorima reisu-l-ulema Kavazović je izrazio dobrodošlicu na zajednički iftar, podsjećajući da je ramazan značajno vrijeme tokom kojeg se vjernici posebno osjećaju.

- Allah nas je počastio time da se viđamo tokom mjeseca ramazana, da zajedno iftarimo i upućujemo dove. Posebno mi je drago da ovdje večeras imamo i Istok i Zapad na ovom iftaru - istakao je reisu-l-ulema, prenosi agencija MINA.

Tokom obraćanja je zahvalio ambasadorima na pomoći koju pružaju BiH i Islamskoj zajednici.

- Želim vam zahvaliti na svemu onome što činite da se ojačaju veze između BiH i vaših zemalja. Kad god sjedimo sa vama, mi muslimani iz BiH se osjećamo kao dio islamskog svijeta. Želim podsjetiti i na posljednju rezoluciju Organizacije islamske saradnje (OIC) sa zasjedanja u Mauritaniji, te zahvaliti na podršci pruženoj Islamskoj zajednici kao najstarijoj organizaciji muslimana u ovom dijelu svijeta - rekao je reisu-l-ulema.

Izrazio je želju da svi narodi u BiH i svijetu žive u miru i prosperitetu, naglasivši da će Islamska zajednica nastaviti svoj put pozivanja ka miru i toleranciji u ovoj zemlji.

- Prenesite veliko poštovanje vašim vladama. Mi gledamo u vaš kao u našu braću i podršku nama u BiH. Islamska zajednica je vaša kuća i uvijek su vam vrata otvorena. Tu smo za sve ono što možemo dati od sebe - poručio je Kavazović.

Šef diplomatskog kora muslimanskih zemalja, ambasador Palestine Rezeq Namuora, istakao je ovom prilikom da njihove ambasade i vlade podržavaju BiH, kao i rad Islamske zajednice, naglasivši da će tako biti i u budućnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.