open-navfaktor-logo
search
Olakšica građanima
Travnik prvi u BiH uveo elektronsku razmjenu dokumenata za rješavanje administrativnih postupaka
AUTOR: Fena
02.07.2024. u 09:30
get url
text
Općina Travnik kao prva općina u Bosni i Hercegovini je eliminirala potrebu za tiskanjem CIPS dokumenata u svrhu rješavanja općinskih administrativnih postupaka.
Umjesto toga, građanima s područja općine Travnik omogućeno je korištenje elektronske razmjene dokumenata, što predstavlja ključni korak ka modernizaciji lokalne uprave, navodi se u saopćenju Općine Travnik.
- U današnjem digitalnom dobu, Općina Travnik prepoznaje važnost brze prilagodbe i digitalizacije općinskih usluga kako bi se olakšali administrativni procesi. Implementacija elektronske razmjene dokumenata usmjerena je na smanjenje vremena potrebnog za administrativne postupke, kako bi se građanima omogućila mogućnost brzog i jednostavnog ostvarivanja svojih potreba - poručili su.
Kako kažu, općinska uprava Travnik teži ka unaprjeđenju efikasnosti i podrške građanima i stoga se uvođenjem elektronske razmjene podataka, osim smanjenja administrativnih troškova, očekuje i poboljšanje kvalitete usluge kroz bržu i efikasniju podršku.
Ova inicijativa također ima za cilj smanjenje vremena čekanja građana u redovima prilikom obavljanja administrativnih procedura, te već od danas u svrhu rješavanja općinskih administrativnih postupaka u Općini Travnik neće biti potrebno donositi tiskani CIPS dokument
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.