open-navfaktor-logo
search
Šta kažu u poslovnici ZZO KS
U kom roku zdravstveni osiguranik treba podnijeti zahtjev za refundaciju troškova za kupljeni lijek
Uz originalni račun i medicinsku dokumentaciju, koja ukazuje na potrebu lijeka, osiguranik može priložiti i transakcijski račun
AUTOR: Autor: A. S.
02.04.2024. u 14:07
get url
text
Zdravstveni osiguranik ne treba prilagati cipsovu prijavu
Zdravstveni osiguranik ne treba prilagati cipsovu prijavu
Zahtjev za refundaciju novca za kupljeni lijek osiguranici podnose prema Komisiji za lijekove, koju je imenovalo Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo.
Predaje se na protokol Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS na način da se, uz navedeni dokument, priloži nalaz u kojem stoji preporuka za navedeni lijek i original račun za kupljeni medikament.
Na pitanje, da li postoji vremenski rok u kojem zdravstveni osiguranik treba predati zahtjev za refundaciju, u jednoj od poslovnica Zavoda rečeno nam je da se to treba uraditi u roku od šest mjeseci.
- Mi ćemo primiti i stariji zahtjev, ali je najbolje da to osigurak učini u roku od šest mjeseci - kažu iz poslovnice Zavoda.
Uz originalni račun i medicinsku dokumentaciju koja ukazuje na potrebu lijeka, iz poslovnice navode da osiguranik može priložiti i transakcijski račun na koji će, ako se odobri, novac biti uplaćen.
- Prilaganje transakcijskog računa ostavljeno je na volju osiguranika, jer povrat novca može ići i preko pošte - navode iz Zavoda i dodaju da osiguranik u ovom slučaju ne treba donositi cipsovu prijavu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.