open-navfaktor-logo
search
Piše list Pobjeda
U Podgorici zabrinuti: Dodikovi tajkuni ušli u energetski sektor Crne Gore
Pobjeda.me
26.03.2024. u 12:16
get url
text
Kompanija Kaldera iz Laktaša, koja je u petak potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa kćerkom kompanijom Elektroprivrede Crne Gore - EPCG Solar gradnja, u vlasništvu je kompanija tajkuna bliskih predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta  Republika Srpska Miloradu Dodiku.
Ovo tvrdi podgorička Pobjeda  i dodaje kako se uvidom u registar privrednih subjekata Bosne i Hercegovine, vidi se da su vlasnici i osnivači Kaldere tajkun iz Banje Luke Milenko Čičić i kompanija Prointer ITSS d.o.o. Banjaluka - član „Infinity International Groupa“.   
Crnogorci se pozivaju na istraživanja medija iz BiH, pa na osnovu toga Čičića svrstavaju među tri najpoznatija tajkuna koja se dovode u vezu s Dodikom. Ističu kako se Čičićev uspon u biznisu poklapa sa dugovječnom vlašću aktuelnog predsjednika RS-a.
Čičić, poznatiji kao Mićo Kaldera, ima, sudeći po dostupnim podacima, vrlo razgranatu šemu biznisa od energetike, puteva pa do izgradnje stambenih kompleksa na ekskluzivnim lokacijama u Banjoj Luci. Dodik je Čičića okitio i Ordenom Njegoša prvog reda, dok je Kaldera company dobijala milionske poslove od Vlade RS-a i milionske kredite Investiciono-razvojne banke RS-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.