open-navfaktor-logo
search
Već u aprilu
U toku pripreme za rebalans budžeta TK
Vlada Tuzlanskog kantona (TK), na čijem je čelu premijer Irfan Halilagić, imenovana je zadnjeg dana februara, a tada je objavljeno lista od 18 mjera koje planiraju provesti do kraja mandata. S obzirom da je mandat ove vlasti u TK samo osam mjeseci, vremena nema mnogo, a preduvjet za provedbu najvećeg dijela planiranih mjera je rebalans kantonalnog budžeta.
17.03.2022. u 16:53
get url
text
Detalj sa sjednice Vlade TK
Detalj sa sjednice Vlade TK

- Imali smo niz sastanaka s ministrima vezano za provođenje zacrtanih mjera. Sada čekamo fiskalne procjene pojedinih ministarstava da bi mogli krenuti u završni dio rebalansa. Neke početne aktivnosti u vezi rebalansa smo već pokrenuli - kaže ministar finansija TK Suad Mustajbašić.

VEZANI TEKST - Tuzlanski kanton dobio novu Vladu na čelu sa najmlađim premijerom Halilagićem

Od planiranih 18 mjera do sada su realizirane tri smanjenje su plaće imenovanih i izabranih zvaničnika i njihovih savjetnika, povećan je iznos egzistencijalne naknade za demobilisane borce, a danas je povećana naknada za oboljele od celijakije.

- Očekujem da bi rebalans budžeta mogli imati tokom aprila - rekao je Mustajbašić.

Od preostalih 15 mjera njih čak osam direktno ovisi o rebalansu budžeta, tako da je jasno da se radi o najvažnijem poslu za Ministarstvo finansija i najvažnijoj odluci koju će aktuelna Vlada TK donijeti u svom kratkom mandatu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.