open-navfaktor-logo
search
Vlada KS odlučila
U UO Zavoda zdravstvenog osiguranja imenovani kadrovi SDP-a, Naše stranke i NiP-a
Vlada Kantona Sarajevo imenovala je predsjednika i članove Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.
28.05.2021. u 16:40
get url
text

Predsjednica Upravnog odbora je Jasmina Selimović, a članovi su Dragan Totić, Benjamin Bejtović, Sanjin Saračević, Alen Tucaković, Belma Kapo, Adis Hodžić, Aida Musić Čopelj i Nerin Dizdar.

Jasmina Selimović, predsjednica Upravnog odbora, dekanesa je Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Jasmina Selimović

Dragan Totić je vaskularni hirurg koji je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu napustio u istom periodu kada i aktuelni ministar zdravstva Haris Vranić, njegov kolega, također hirurg, nakon čega su zajedno prešli u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Benjamin Bejtović član je Predsjedništva Naše stranke i vlasnik privatne stomatološke ordinacije.

Alen Tucaković, član SDP-a, magistar je fizikalne terapije i magistar politologije, menadžer prodaje medicinske opreme u firmi za opremanje zdravstvenih i socijalnih ustanova PANON TRADE d.o.o.

Alen Tucaković

Belma Kapo vijećnica je SDP-a u Općinskom vijeću Centar, a na posljednjim Općim izborima Kapo je bila SDP-ov kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Adis Hodžić bio je kandidat Naroda i pravde za Općinsko vijeće Novi Grad, diplomirani je pravnik, direktor firme Global security.

Nerin Dizdar je član SDP-a, a koji je svojevremeno kao zastupnik SDP-a u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona upao u prostorije Islamske zajednice (IZ) u Stocu, zbog sukoba sa IZ-om. A na Lokalnim izborima 2020. godine bio je sekretar Izbornog štaba SDP-a. 

Nerin Dizdar

Sanjin Saračević, član je SDP-a, završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Bio je vijećnik u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo.

Aida Musić-Čopelj je na Lokalnim izborima 2020. godine bila kandidatkinja Naroda i pravde za Općinsko vijeće Hadžići.

Mandat predsjednika i članova UO je četiri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.