open-navfaktor-logo
search
Trgovina utjecajem
Ukinuta oslobađajuća presuda Pajiću, bivšem zastupniku Skupštine USK ide novo suđenje
Kantonalni sud u Bihaću ukinuo je presudu Općinskog suda u Cazinu kojom je Rasim Pajić, bivši zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona, bio oslobođen optužbe za krivično djelo primanja dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, saopćeno je danas iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.
09.10.2023. u 14:01
get url
text

VEZANI TEKST - Rasim Pajić, preko stranačkog kolege Hadžipašića, Čizmiću "završio" diplomu mašinske škole

Ovim se predmet vraća na ponovno suđenje.

Pajić je bio optužen da je kao skupštinski zastupnik, koristeći i stranačko poznanstvo, ishodovao da se jednom muškarcu, koji je takožer bio optužen, izda diploma o završenoj srednjoj školi bez da je pohađao nastavu i polagao nastavne predmete.

- Podsjećamo, predmetnom optužnicom Kantonalnog tužilaštva optuženom Rasimu Pajiću se stavlja na teret da je počinio krivično djelo primanja dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem. Nakon provedenog postupka presudom Općinskog suda u Cazinu Rasim Pajić oslobođen je optužbe zbog navedenog krivičnog djela dana 11. aprila 2023.godine. Postupajući tužilac je uložio žalbu na presudu što je rezultiralo uvažavanjem žalbe tužioca te donošenjem rješenja Kantonalnog suda u Bihaću o ukidanju presude Općinskog suda u Cazinu kojom je Rasim Pajić oslobođen optužbe te predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje - navedeno je u saopćenju Tužilaštva USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.