open-navfaktor-logo
search
Određuju prioritete
Vatrogasci u Sarajevu imaju ogroman broj poziva za spašavanje zaglavljenih u liftovima
Zbog nestanka struje, kolaps energetskog sektora u BiH
AUTOR: E.D.-Š.
21.06.2024. u 14:40
get url
text
Nakon što je nešto iza 12 sati došlo do totalnog raspada elektroenergetskog sistema Bosne i Hercegovine veliki broj ljudi u Sarajevu je ostao zaglavljen u liftovima, potvrdili su nam u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi KS. Kazali su nam da su mnoge ekipe na terenu.
- Imali smo ogroman broj poziva zbog zaglavljenih u liftovima i dalje imamo pozive. Spašavamo ljude. Mnoge ekipe su na terenu. Određujemo prioritete. Pomažu nam i ove firme koje rade na održavanju liftova. Uglavnom imamo mnogo posla - rečeno nam je.
U Operativnom centru civilne zaštite Kantona Sarajevo su nam kazali da su oni spremni za pružanje pomoći ukoliko to od njih bude zatraženo.
- Do sada nismo imali takvih poziva. Imali smo gest za svaku pohvalu nekoliko mladića koji su došli ovdje i ponudili pomoć ako je potrebna. Zaista prijatno iznenađenje. Ni službeno nam nije javljeno u vezi sa raspadom energetskog sektora, ali eto sve potrebne informacije smo saznali iz medija - rečeno nam je u Kantonalnom operativnom centru civilne zaštite.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.