open-navfaktor-logo
search
Zbog nestanka struje
Iz Vodovoda potvrdili: Za sada nemamo poteškoća u vodosnabdijevanju, ukoliko potraje...
Mi za sada nemamo informacija sa terena da je negdje došlo do poteškoća u vodosnabdijevanju na području Kantona. Ukoliko dobijemo takve informacije, javnost će biti obaviještena, kazala je Elma Hadžimejlić, glasnogovornica KJKP Vodovod i Kanalizacija
AUTOR: A. S.
21.06.2024. u 14:19
get url
text
Devedeset posto vode u Kantonu Sarajevo se pumpa, a bez električne energije može doći do poromećaja vodosnabdijevanja u zavisnosti od dužine trajanja prekida napajanja električnom energijom, kazala je za Faktor Elma Hadžimejlić, glasanogovornica KJKP Vodovod i Kanalizacija.
- Mi za sada nemamo informacija sa terena da je negdje došlo do poteškoća u vodosnabdijevanju na području Kantona. Ukoliko dobijemo takve informacije, javnost će biti obaviještena – dodala je Hadžimejlić.    
Podsjetimo, u 12:25 došlo je do totalnog raspada elektroenergetskog sistema u našoj zemlji, potvrdili su iz Elektroprivrede BiH.
- Premda još tačni razlozi raspada sistema nisu poznati, pretpostavlja se da je uzrok preopterećenja na interkonektivnim 400 kV dalekovodima u regionu, njihovi ispadi i prenošenje poremećaja na sistem BiH. U toku su aktivnosti na restauraciji sistema, prosljeđivanju napona hidroelektranama i termoelektranama i koordiniranim aktivnostima sa operatorom sistema (NOSBiH) na uključivanju objekata visokonaponske mreže u BiH i njihovim povezivanjem sa susjednim sistemima - saopćili su ovo iz Službe za komunikacije Elektroprivrede BiH.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.