open-navfaktor-logo
search
Povratak u domovinu
Večeras dolaze prve hadžije
AUTOR: Mina
25.06.2024. u 08:16
get url
text
FOTO: Mina
Prva grupa hadžija i hadžinica večeras će poletjeti avionom s aerodroma u Medini i njihov dolazak na Međunarodni aerodrom Sarajevo očekuje se oko 23.30 sati.
Glavni vodič Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Izet ef. Čamdžić podsjetio je na plan da sve hadžije nakon hadžskih obreda u Meki po pet dana borave i u Medini, gradu Božijeg poslanika.
- Večeras u domovinu putuje prva grupa koja je u Medinu doputovala 20. juna. Oni će napustiti hotel oko 14 sati i planirano je da sa medinskog aerodroma prema Sarajevu polete u 20.10 sati po lokalnom vremenu - kazao je Čamdžić.
FOTO: MINA
Prema njegovim riječima, posljednja grupa iz Meke u Medinu će doći 26. juna i prema Bosni i Hercegovini krenuti 1. jula, čime će biti ispunjen predviđeni plan.
- Tako ćemo okončati ovogodišnji hadž. Mogu reći da su sve hadžije dobro i zdravo u granicama očekivanim za ovo mjesto i obavljene hadžske obrede. Uzvišenom Bogu zahvaljujemo na svemu što smo postigli i nadamo se da ćemo sve naše hadžije u domovinu vratiti žive i zdrave - kazao je Čamdžić.
Od sutra, 26. juna, pa do 1. jula, planirano je da hadžije u Sarajevo dolaze sa po dva aviona dnevno, s polijetanjem iz Medine u jutarnjem terminu od 7.05 i večernjem od 20.10 sati.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.