open-navfaktor-logo
search
Odluke
Vlada KS imenovala članove upravnih i nadzornih odbora zdravstvenih ustanova
Vlada Kantona Sarajevo je imenovala predsjednike i članove upravnih i nadzornih odbora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo i Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
02.02.2022. u 16:39
get url
text

Tako je za predsjednika Nadzornog odbora sarajevske Hitne pomoći imenovan Kenan Ljuhar, a za članove Suljo Kasapović i Midhat Arifović.

Dužnosti su prethodno razriješeni vršioci dužnosti kojima je istekao mandat. Vršioci dužnosti predsjednika i članova NO bili su Amela Ramadani Podžo, Sabaheta Osmanović i Meliha Šarac.

Halil Subašić koji je odlukom Vlade bio i vršilac dužnosti predsjednika Upravnog odbora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, imenovan je za predsjednika UO do isteka mandata Upravnog odbora ove javne ustanove. Kako nezvanično saznajemo, on je na ovu poziciju došao na prijedlog Naše stranke.

Subašić je na mjesto vršioca dužnosti UO došao nakon što je Vlada promijenila odluku o imenovanju predsjednika UO kada je na tu funkciju imenovala Vesnu Hadžiosmanović koja nije ispunjavala uvjete za ovu poziciju.

Hadžiosmanović je dužnosti razriješena, kako su naveli ranije u odluci Vlade na njen zahtjev, a nakon pritiska javnosti s obzirom na to da je na dan imenovanja imala više od 65 godina što nije bilo u skladu sa konkursom.

Kako Faktor saznaje za 8. februar zakazano je pripremno ročište kada će se razmatrati tužba bivšeg direktora Hitne pomoći KS Adema Zalihića zbog, kako je naveo u tužbi, njegove nelegalne smjene.

Zalihić je u tužbi naveo, između ostalog, i imenovanje aktuelnog predsjednika UO Subašića.

VEZANI TEKST - Dužnosti razriješena predsjednica UO Hitne pomoći Vesna Hadžiosmanović

Dužnosti su razriješeni i v.d predsjednik i članovi Javne ustanove Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, s obzirom na to da im je mandat istekao sa 12. novembra 2021. godine, a činili su ga Nerma Bušatlić, v.d. predsjednica, te v.d. članova Nermin Zec, Samra Hadžiahmić Limo, Maja Delić i Samra Koradžić Zuban.

Odlukom Vlade imenovan je novi sastav Upravnog odbora ovog Zavoda na mandat od četiri godine, a čine ga Nermin Zec, predsjednik, te Samra Limo, Amir Balić, Amila Taljanović i Munib Smajlović.

 

Zec je bio kandidat SDP-a na prošlim izborima za Općinsko vijeće Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.