open-navfaktor-logo
search
Snašao se "preko noći"
Žarko Vujović napustio Socijaldemokrate BiH pa ga DF postavio za nosioca liste u Tuzlanskom kantonu
Žarko Vujović i popularni tuzlanski sportista novi je član Demokratske fronte, a na idućim izborima ujedno će biti i nosilac kantonalne liste koalicije "Željko Komšić za građansku državu DF-GS".
02.07.2022. u 14:43
get url
text

Nosilac državne liste je profesor Ustavnog prava Zlatan Begić, dok će federalnu listu nositi aktuelni zastupnik DF-a u Skupštini TK Mahir Mešalić, saopćeno je iz Demokratske fronte.

Na građanskoj ali i multietničkoj listi koalicije "Željko Komšić za građansku državu DF-GS", nalaze i se prof. dr Boris Krešić delegat u Klubu Hrvata federalnog, delegatkinja u istom klubu Sandra Imširović, ministrica u Vladi TK Dajana Čolić, Ivana Mijatović ministrica kulture i sporta u Vladi TK, kao i  Elvir Mujkanović, najmlađi oficir ARBIH.

VEZANI TEKST: Podnio ostavku: Žarko Vujović o napuštanju SD-a, vlasti u TK i ideji socijaldemokratije

Inače, Žarko Vujović, koji je predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona i do prije dva dana i predsjednik Gradskog odbora Socijaldemokrata (SD) BiH u Tuzli, podnio je u petak ostavku na stranačke funkcije i zatražio brisanje iz stranačkog članstva.

 On je na sjednici Predsjedništva SD-a, prilikom određivanja izbornih listi zamjerio što se ta stranka opredijelila da nosilac liste bude osoba isključivo bošnjačke nacionalnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.