open-navfaktor-logo
search
Stekli se uvjeti
Zastupnički dom Federalnog parlamenta u utorak odlučuje o predsjedniku FBiH
U utorak u 12 sati bit će održana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj će se raspravljati o kandidatima za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH.  
24.02.2023. u 11:45
get url
text

VEZANI TEKST - Lendo o sastanku sa Bradarom i Stojanovićem: Dogovorili smo se da se nismo dogovorili

Saopćeno je ovo nakon sastanka rukovodstva Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u sastavu Mirjana Marinković-Lepić, predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, s dopredsjedavajućim Mladenom Boškovićem i dopredsjedavajućom Edinom Gabelom, sa Igorom Stojanovićem i Lidijom Bradarom.

Marinković-Lepić je istakla kako Refik Lendo nije prisustvovao ovom sastanku.

- Obaviješteni smo da dogovor nije potpisan tako da su se stekli uvjeti da Zastupnički dom odlučuje o tome ko će biti predsjednik i potpredsjednici FBiH - kazala je ona.

Bošković je naveo kako u provođenju ovog procesa ne bi trebalo biti problema s obzirom na to da je propisan Ustavom.

- Nema mjesta za zaustavljanje ovog procesa. Nije mi jasno zašto ovoliko problema i polemike oko procesa koji je tako jasan. Ne možemo ih mijenjati jer su ih izabrali klubovi. Oni su između sebe trebali sjesti i dogovoriti se. Nažalost, to su prebacili na dom. Ovo je samo gubljenje vremena - naveo je on.

Bošković je istakao kako se nada da će ovaj posao uraditi tokom naredne sedmice.

Gabela je na pitanje novinara kako će se Stranka za BiH ponašati tokom glasanja o izboru predsjednika / potpredsjednika FBiH tokom sjednice odgovorila:

- Mogli ste se uvjeriti od samog početka da se SBiH drži potpisanog dokumenta i dogovora. Tako će i ostati.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.