open-navfaktor-logo
search
Uputile saopćenje
Žene SDA Sarajevo: Gradonačelnice Karić, da li ste javni novac i penzinere iskoristili za ličnu promociju?
AUTOR: Faktor
08.06.2024. u 21:24
get url
text
Benjamina Karić
Benjamina Karić
Aktuelna gradonačelnica Benjamina Karić, koja će po svemu sudeći biti kandidatkinja Socijaldemokratske partije i Trojke za načelnicu Općine Novo Sarajevo, mogla bi biti u svjesnom kršenju izbornih propisa organizovanjem izleta za penzionere iz Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo, navode iz Kantonalne organizacije Žene SDA Sarajevo.
- Istini za volju, izlet je vjerovatno plaćen novcem građana, odnosno budzetom Grada Sarajeva. Na ovim izletima dijeljeni su i pokloni s potpisom gradonačelnice, što jasno predstavlja zloupotrebu resursa za političku promociju i vođenje vjerovatno preuranjene predizborne kampanje, ukoliko se pokaže da je isti plaćen javnim sredstvima. Ovaj potez je očigledan pokušaj pridobijanja povjerenja, a u oktobru i glasova, svjesno koristeći novac građana. Sredstva Grada Sarajeva trebaju biti usmjerena na poboljšanje kvaliteta života građana, a ne na političku promociju pojedinaca nekoliko mjeseci prije Lokalnih izbora 2024. godine - navode Žene SDA Sarajevo.
Osim što je ovo perfidan način i zloupotreba, tužno je što Benjamina Karić koristi najosjetljiviju kategoriju stanovništva, penzionere, želeći vlastitu promociju i glasove na Lokalnim izborima koji su pred nama.
- Smatramo da je ovaj potez više nego sramotan i vjerujemo da će nadležni organi kao i nevladine organizacije koje brinu o transparentnosti izbornih procesa reagovati na pravi način ukoliko se ustanovi da je Benjamina Karić, potencijalna kandidatkinja za načelnicu Općine Novo Sarajevo, zapravo budžetskim novcem radila samopromociju pred nastupajuće izbore. Mnogi stanovnici Sarajeva, shvatili su ovo kao klasičnu predizbornu kampanju i korištenje u tu svrhu nedužnih penzionera - zaključeno je u saopćenju.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.