open-navfaktor-logo
search
Zašto sa SDA i SBiH
Zuhrić: Ne stidimo se dogovora sa ovim ljudima, Kapidžić nije glasao za Vukoju, dao Dodiku OSA-u, četvrtog delegata...
AUTOR: A. G.-Z.
14.06.2024. u 12:24
get url
text
Albin Zuhrić
Albin Zuhrić
FOTO: Didier Torche
Albin Zuhrić, predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte u Sarajevu, rekao je danas da su dogovori SDA, DF-a i SBiH-a o nastupu na Lokalnim izborima 6. oktobra počeli prije nekoliko mjeseci "kada su shvatili šta Trojka (SDP, NS i NiP) radi" u Kantonu Sarajevo. 
Zuhrić je govorio na konferenciji za medije na kojoj su SDA, SBiH i DF predstavili kandidate za načelnike koje će međusobno podržavati. SDA će imati šest kandidata u KS, DF jednog, a SBiH dva. 
- Oni su nekim svojim dogovorom i koalicijama u kojima imaju po jednog kandidata u općinama osiguravali sebi pobjede čak i kada im načelnici rade loše. Intencija naša od početka je bila da napravimo odgovor takvoj Trojci, odgovor lošem radu i ne pravimo probleme, odnosno smetnje jedni drugima na način da imamo više kandidata u jednoj općini, gdje se glasovi rasprše i osigura se pobjeda Trojke - kazao je Zuhrić. 
On je kazao da su znali da su u pravu u vezi sa dogovorom SDA, SBiH-a i DF-a onog momenta kada je u javnost izašla "panična reakcija" ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića (NiP).  
- Ima razlog što je on onako regirao. Umjesto da se bavi vanjskim poslovima, on se bavi općinskim organizacijama u Sarajevu. Tome doprinosi i činjenica da on ne kontrolira većinu svojih stranačkih organizacija, imaju problema sa dogovorom u Sarajevu. 
Mi poštujemo slobodu medija da ovo što mi zovemo odgovor, oni zovu kako god žele, toga se ne stidimo. Ako neki mediji to zovu Trojka 2, slobodno to zovite tako, mi ne mislimo tako. Odmah da vam kažem, mi u DF-u se ne stidimo nekog dogovora recimo sa gospodinom Kapidžićem (Faruk, predsjednik KO SDA u Sarajevu).
Mi se ne stidimo zato što on nije izdavao nelegalne dozvole za gradnju, nije protraćio četiri godine u općinama, nije glasao za Vukoju, nije blokirao Južnu interkonekciju, nije dao Agenciju za lijekove, OSA-u, Graničnu policiju, podijelio Dodiku ministre i četvrtog delegata u Domu naroda. Mi se ne stidimo dogovora sa ovim ljudima koji se nalaze sa mnom ovdje danas i njihovim organizacijama. Nastupit ćemo kao odvojene stranke na izborima, a učiniti sve da prestane katastrofalna vladavina Trojke - objašnjavao je Zuhrić. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.