open-navfaktor-logo
search
Oduzete različite vrste droga
Banjalučka policija hapsila i kažnjavala zbog droge: Uhapšeni i Šibenčani, Sarajlija...
AUTOR: Autor: B.S.
25.03.2024. u 15:42
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Banjalučka policija je proteklog vikenda imala pune ruke posla zbog droge, a uhapšeno je 11 osoba zbog prekršaja u vezi sa njihovom zloupotrebom, kao i dvije osobe koje se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
U akcijama su pronađene i oduzete različite vrste droga - kokain, marihuana, spid, ekstazi i MDMA, a među uhapšenima su i Šibenčani, državljani Hrvatske.
Kako je saopćeno iz policije, M.D. iz Banje Luke i S.T. iz Sarajeva uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.
Pretresom S.T. pronađena je određena količina spida, 29 tableta ekstazija i smeđi grumen koji izgledom asocira na drogu MDMA.
Pretresom osumnjičenog Banjalučanina M.D. pronađena je i oduzeta određena količina marihuane i kokaina.
Tokom vikenda privedeni su i К.S. iz Laktaša, Z.К. iz Sarajeva, D.R., M.B., D.Z., S.T., svi iz Banje Luke i M.M. iz Šibenika zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.
Кod D.R. je nađena jedna PVC vrećica kokaina, kod D.Z. spid, a kod К.S., Z.К., M.B., M.M. i S.T. marihuana ukupne mase 39,6 grama.
Također, uhapšeno je i nekoliko vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo droge u organizmu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.