open-navfaktor-logo
search
Akcija policije
Pretresi u Gacku: Kod jednog pronađeno 360 litara dizela, kod drugog kokain ali to nije krivično djelo
AUTOR: Autor: Faktor
14.03.2024. u 18:48
get url
text
Gacko
Gacko
Policijski službenici Policijske uprave Trebinje danas su, na području općine Gacko, pretresli šest lokacija s ciljem dokumentovanja krivičnih djela.
- Prilikom pretresa kuće i pomoćnih prostorija, kao i vozila koje koristi lice inicijala S.O. pronađeno je i privremeno oduzeto oko 360 litara dizel goriva, za koje postoje operativna saznanja da potiče iz radnih mašina jednog privrednog subjekta iz Gacka. Protiv lica inicijala S.O. policijski službenici će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu utaje u redovnoj proceduri - saopćeno je iz Policijske uprave Trebinje.
Nadalje, pretresom kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi osoba inicijala B.Š. pronađena je određena količina municije čime je osoba B.Š. počinila krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.
- Također, izvršenim pretresom kuće, okućnice, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice inicijala O.P. pronađena je određena količina bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu kokain. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju se izjasnio da nije riječ o krivičnom djelu, nego da se lice sankcioniše za počinjeni prekršaj po Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga RS-a - navedeno je u saopćenju.
Kako napominju iz policije, pretresima na drugim lokacijama nisu pronađeni predmeti i tragovi koji se mogu koristiti u istragama krivičnih djela.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.