open-navfaktor-logo
search
Izvršeni pretresi
FUP uhapsio jednu osobu u Sarajevu zbog prodaje droge, pronađena veća količina narkotika
AUTOR: Faktor
12.06.2024. u 12:52
get url
text
Ilustracija
Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije, provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u utorak su izvršili pretres osobe i nepokretne imovine na području Kantona Sarajevo koju koristi A. K. (1984) iz Sarajeva.
Pretresi su izvršeni pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, a zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 
Kako se navodi u saopćenju, u sklopu navedenih aktivnosti, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom i karakreristikama asocira na opojne droge kanabis i amfetamin, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefonski aparati i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.
Nakon izvršenog pretresa, osumnjičeni A. K. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje navedenog krivičnog djela, nakon čega je uhapšeni kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu biti predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.