open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo TK
Istraga ubistva i samoubistva u Gradačcu i Srebreniku: Naložene tri vrste vještačenja, uzeti tragovi DNK sa sjekire
AUTOR: J. B.
09.05.2024. u 12:30
get url
text
Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK
Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK
FOTO: J. Bojić
Nakon ubistva Halide Mujedinović u naselju Vida 2 u Gradačcu te samoubistva njenog supruga Refika Mujedinovića u Srebreniku, Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona naložilo je tri vrste vještačenja, a obdukcija oboje preminulih bit će obavljena danas.
- Tokom uviđaja su prikupljeni svi relevantni dokazi i tragovi koji se vezuju za ubistvo. Bit će izdati nalozi za sva potrebna vještačenja, uključujući DNK analizu, bilološka i mehanoskopska vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti. Tek nakon što sve istražne radnje budu okončane bit će utvrđeno mogu li se ova dva događaja, odnosno ubistvo i samoubistvo, dovesti u vezu - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
U sobi u kojoj je pronađeno tijelo žene s povredama na glavi, nalazila se i sjekira za koju Arnautović kažu da će biti predmet vještačenja.
- Na sjekiri su pronađeni tragovi krvi pa s velikom vjerovatnoćom možemo reći da se radi o ubistvu sjekirom. Danas bismo trebali imati preliminarne nalaze obdukcija ubijene žene i njenog supruga, a u vezi s uzrokom smrti. Do okončanja obdukcije i DNK analize, posebno tragova sa sjekire, mi ne možemo tvrditi da je preminuli počinitelj. Tek nakon svih vještačenja moći ćemo donositi zaključke - naveo je Arnautović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.