open-navfaktor-logo
search
Nagodio se s Tužilaštvom
Jasmin Ćatić Bomba dobio godinu i po zatvora zbog ranjavanja Mirze Hatića na Baščaršiji
AUTOR: Autor: M. M.
19.04.2024. u 15:13
get url
text
Okršaj se dogodio u bašti na Baščaršiji
Okršaj se dogodio u bašti na Baščaršiji
Jasmin Ćatić iz Sarajeva, poznatiji pod nadimkom Bomba, osuđen je u Općinskom sudu u Sarajevu na godinu i po zatvora zbog pucnjave iz septembra prošle godine, a u kojoj je povrijeđen Mirza Hatić.
Informaciju je Faktoru potvrdila glasnogovornica Općinskog suda Amra Hodžić.
Ćatić je proglašen krivim za izazivanje opće opasnosti, a presuda mu je izrečena nakon što je sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo sklopio sporazum o priznanju krivnje, kojim se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na visinu kazne koju mu je Sud izrekao.
Ćatiću je nakon izricanja presude ukinut pritvor u kojem se nalazio od hapšenja u novembru prošle godine, a u narednom periodu bit će mu uručen akt za upućivanje na izdržavanje zatvorske kazne.
Incident u kojem je ranjen Hatić dogodio se u bašti ugostiteljskog objekta u ulici Bravadžiluk.
Prema navodima iz optužnice, on je 19. septembra prošle godine oko 11.37 sati, prišao s leđa Hatiću, koji je sjedio u bašti, a potom iz torbice izvadio pištolj koji je uperio prema njemu.
Nakon što mu je Hatić rekao da ostavi pištolj i da se pobiju, optuženi mu je rekao: "Ti ćeš dobiti svoje", te ispalio najmanje dva hica u pravcu njegovih nogu.
Hatić je zadobio lakše tjelesne povrede, a kako je kasnije izjavio, nakon što je povrijeđen, napadaču je oteo pištolj i naredio mu da se udalji.
U međuvremenu su objavljeni i snimci videonadzora na kojima se vidi kritični događaj.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.