open-navfaktor-logo
search
"Black tie 2"
Opsadno oko zgrade Suda BiH: Dovedeni svi osumnjičeni, traži se pritvor za Munjića, Selmanovića, specijalce FUP-a...
AUTOR: M. M.
24.04.2024. u 11:46
get url
text
FOTO: Tužilaštvo BiH
Svi osumnjičeni koji su uhapšeni prekjučer u akciji "Black tie 2" zbog sumnje u povezanost s međunarodnim narkokartelom "Tito i Dino" dovezeni su u zgradu Tužilaštva i Suda BiH, gdje će danas biti održana ročišta povodom prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora, odnosno mjera zabrane.
Snimak koje je medijima dostavilo Tužilaštvo BiH
Iz Tužilaštva BiH jutros su saopćili da su zatražili pritvor za 18, a mjere zabrane za pet osumnjičenih. Nisu precizirali za koga od osumnjičenih su tražili koje mjere. 
Faktor nezvanično saznaje da Tužilaštvo, između ostalog, traži pritvor za v. d. direktora FUP-a Vahidina Munjića, komandanta Specijalne jedinice FUP-a Mustafu Selmanovića, kao i trojicu specijalaca FUP-a Emira Druškića, Senada Kadića i Adina Ćatića koji su osiguravali Edina Gačanina, vođu narkoklana tokom boravka u Sarajevu. 
Pritvor je zatražen i za Gordana Memiju, Adnana Smajlovića zvanog Pepi te još 11 osoba.
Zbog velikog broja osumnjičenih bit će održana dva odvojena ročišta, oba pred sutkinjom za prethodni postupak Tatjanom Kosović, a zakazana su u 13, odnosno 14.30 sati. 
Na ročištu bi trebalo konačno biti poznato ko je sve u ovoj akciji uhapšen, te za koje krivičnopravne radnje Tužilaštvo sumnjiči svakog od njih. 
Osim navedenih, kako je odranije poznato, uhapšeni su još i i bivši pripadnik FUP-a Ibro Miladin, vijećnica u GV Zenica Aida Halać, inače uposlenica Kantonalne bolnice Zenice kao i direktor te zdravstvene ustanove Tarik Zulović, Edin Alamerović Kiki, Haris Behram, Adna Helić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.