open-navfaktor-logo
search
Zasad nije uhapšen
Policija i u zgradi FUP-a: Bit će saslušan direktor Vahidin Munjić
AUTOR: Autor: M. M.
22.04.2024. u 13:38
get url
text
Vahidin Munjić
Vahidin Munjić
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji od jutros provode pretrese na području glavnog grada trenutno su u zgradi Federalne uprave policije u ulici Mehmeda Spahe u Sarajevu.
Pretresaju se kancelarije pojedinih uposlenika ove policijske agencije, između ostalog i kancelarija v. d. direktora FUP-a Vahidina Munjića. 
IMG_20240422_134001
FOTO:
Didier Torche
1 od 4
left-arrowright-arrow
Iako se u medijima pojavila informacija da je izdat nalog za njegovo hapšenje, zvanične potvrde te informacije nema. 
Kako nezvanično saznajemo, Munjić nije uhapšen, ali će biti priveden na saslušanje. 
U međuvremenu je federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak u izjavi za medije kazao kako zasad niko iz FUP-a nije uhapšen.  
Podsjetimo, u dosadašnjem dijelu akcije priveden je komantant Specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, kao i bivši i sadašnji pripadnici Specijalne jedinice FUP-a, koji su bili predmet disciplinskog postupka, a u vezi sa osiguravanjem osuđenog vođe narkokartela Edina Gačanina Tita za vrijeme dok je boravio u posjeti BiH 2016. godine. 
Priveden je i biznismen Gordan Memija, koji je tada bio domaćin Gačaninu u Sarajevu. 
Povodom akcije koja i dalje traje, a u kojoj je, prema najavama Tužilaštva, planirano hapšenje više osoba, te su u toku pretresi na dvadesetak lokacija u Sarajevu, Mostaru i Zenici, ministar Isak održao je sastanak sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem. 
Kako je nakon sastanka saopćio FMUP, "sagovornici su naglasili da vjeruju u zakonit i ispravan rad svih institucija te da stavljaju na raspolaganje istražnim organima svu dokumentaciju, kao i sve što je potrebno, a što bi moglo doprinijeti rasvjetljavanju navedenih događaja".
FOTO: FMUP
- Također naglašavaju da će Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije nastaviti da u skladu sa svojim nadležnostima provode redovne aktivnosti bez obzira na navedene okolnosti.
Premijer Nikšić i ministar Isak nastavit će da prate rad istražnih organa bez namjere da utječu i ometaju tok istrage dajući punu podršku zakonitom radu nadležnih institucija - naveli su iz FMUP-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.