open-navfaktor-logo
search
Na potezu Kantonalni sud
Predložen pritvor za troje osumnjičenih za brutalno ubistvo žene u Sarajevu
AUTOR: Faktor
30.06.2024. u 16:15
get url
text
Osumnjičeni za ubistvo žene
Osumnjičeni za ubistvo žene
FOTO: Damir Hodžić
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenima za brutalno ubistvo Nermine Ravlić u naselju Pofalići. Za ovo krivično djelo osumnjičeni su sin i majka, Goran Ravlić i Ledžiba Ravlić i kao pomagač Latif Jašarević. 
- Goranu Ravliću i njegovoj majci Ledžibi direktno se na teret stavlja djelo ubistvo na okrutan način, dok se njihovom pomagaču Jašareviću na teret se stavlja krivično djelo "Neprijavljivanje krivičnog djela i pomoć nakon izvršenog krivičnog djela" - kazala je za Faktor Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.
Bavčić je dodala kako je Goranu Ravliću pritvor predložen zbog eventualnog bjekstva, prikrivanja dokaza kao i mogućeg uznemiravanja javnosti njegovim puštanjem na slobodu. Goran Ravlić posjeduje državljanstvo Hrvatske. 
- Iz istih razloga predložen je pritvor i Ledžibi Ravlić. Kad je u pitanju Jašarević, njemu je predoložen pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke kao i prikrivanje dokaza - istakla je Bavčić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.