open-navfaktor-logo
search
Akcija "Blade"
Razbojništva u Banjoj Luci: Za jednog osumnjičenog zatražen pritvor, drugi će se braniti sa slobode
AUTOR: B. S.
30.04.2024. u 10:25
get url
text
Privođenje osumnjičenog u Tužilaštvo
Privođenje osumnjičenog u Tužilaštvo
Okružno javno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora Banjalučaninu Borislavu Dociću (34) koji je jučer uhapšen u akciji "Blade".
Docić se sumnjiči da je počinio dva razbojništva i jedan pokušaj razbojništva.
Na teret mu se stavlja da je krivična djela počinio 22. januara i 28. aprila ove godine. Bio je maskiran i naoružan nožem, te je prijeteći radnicima u marketu i sportskoj kladionici uzimao novac. Odnio je ukupno oko 700 KM.
Tužilac je pritvor zatražio zbog bojazni da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.
O pritvoru će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banja Luka.
S druge strane, Stefan M. (27) kojeg je banjalučka policija također uhapsila u akciji "Blade" zbog sumnje da je počinio razbojništva u ovom gradu, pušten je da se brani sa slobode. On se sumnjiči da je 4. marta i 28. aprila ove godine maskiran i naoružan nožem počinio razbojništva u dvije benzinske pumpe u Banjoj Luci odakle je odnio ukupno oko 2.600 KM. 
Iz Okružnog javnog tužilaštva su saopćili da im je policija dostavila izvještaj protiv osumnjičenog i da ga je tužilac ispitao, ali da nisu postojali zakonski razlozi za određivanje pritvora.
- Nakon ispitivanja osumnjičeni je pušten i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode - saopćeno je iz tužilaštva. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.