open-navfaktor-logo
search
Akcija MUP-a TK
Uhapšen 36-godišnjak iz Živinica: U BMW-u X5 pronađeno devet kilograma droge
AUTOR: J. B.
25.04.2024. u 16:43
get url
text
Zaplijenjena droga
Zaplijenjena droga
Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Odsjeka za kriminalističku tehniku, forenziku i KDZ i nadležnih policijskih uprava, postupajući po naredbama nadležnih sudova i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva TK, jučer i danas izvršili su pretrese nekoliko stambenih i drugih objekata, vozila i osoba u Tuzli, Gračanici, Lukavcu i Srebreniku.
- Izvršenim pretresanjem automobila BMW X5, kojeg koristi lice A. H. (36) iz Živinica, a koje je izvršeno po naredbi Općinskog suda u Lukavcu, u vozilu su pronađeni i privremeno oduzeti mobilni telefon marke "iphone", novac u različitim valutama i apoenima u iznosu 100 eura i 720 KM, devet većih pakovanja u PVC foliju u kojima se nalazi bijela materija koja asocira na opojnu drogu, ukupne težine oko 9 kilograma. Vozilo BMW X5 je također oduzeto - saopćeno je iz Uprave policije MUP-a TK.
Pretresanjem ostalih objekata i lica, pored navedenog, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti traženi naredbama i to 16 manjih PVC pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, tri digitalne vage, pakovanje u PVC foliju sa sadržajem biljne materije, drobilice, kao i drugi predmeti i tragovi koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.
A. H. je danas uhapšen po nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva TK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, i on će nakon kriminalističke obrade, u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK na postupanje.
droga-1-1
FOTO:
Press MUP-a TK
1 od 6
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.