open-navfaktor-logo
search
Sedam osumnjičenih
Uhapšeni u akciji "Omerta" predati Tužilaštvu KS
AUTOR: M. M.
27.06.2024. u 09:08
get url
text
FOTO: Faktor
Svih sedam uhapšenih u jučerašnjoj akciji "Omerta", koju su po nalogu Tužilaštva KS proveli pripadnici Federalne uprave policije na području Kantona Sarajevo, predati su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je Faktoru glasnogovornica te pravosudne institucije Azra Bavčić. 
- Osumnjičenima će biti određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što ih ispita postupajući tužilac, bit će odlučeno o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete - kazala je Bavčić.
Kako smo ranije objavili, u akciji "Omerta" pala je grupa osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i promet narkotika. 
Prvoosumnjičeni u ovom predmetu je Muris Hodžić, a pored njega uhapšeni su još i Sulejman Halilović, Dino Hodžić, Eman Dević, Merjem Mujanić te Muamer Klanco i Robert Gubić.
Pretereseno je deset lokacija, a prilikom pretresa pronađena je određena količina droge, telefoni, SIM kartice, kao i novac, vozila koja su korištena prilikom izvršenja krivičnog djela, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa navedenim krivičnim djelom.
Pretres, Bulevar, Stup, akcija "Omerta", FUP
FOTO:
Damir Hodžić
1 od 3
left-arrowright-arrow
Uhapšeni se sumnjiče da su, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, na području Kantona Sarajevo duži vremenski period nabavljali opojnu drogu na ilegalnom tržištu, te je dalje distribuirali s ciljem sticanja nezakonite imovinske koristi.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.