open-navfaktor-logo
search
Organizovani kriminal
Uhapšeni u akciji "Rolex" predati u nadležnost Tužilaštva BiH
AUTOR: Faktor
12.06.2024. u 10:17
get url
text
Predati u nadležnost Tužilaštva BiH
Predati u nadležnost Tužilaštva BiH
Uhapšeni u akciji kodnog naziva "Rolex" predati su u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jedan osumnjičeni sinoć, a preostali danas u jutarnjim satima.
Operativna akcija u predmetu kodnog naziva "Rolex" realizirana je u saradnji i komunikaciji sa strukturama EUROPOL-a, a odnosi se na više osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina narkotika.
U okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni, kao organizirana kriminalna skupina, u periodu od 2019. do 2021. godine, vršili krijumčarenje opojnih droga na području BiH, Crne Gore i zemalja regiona.
Aktivnosti u predmetu Tužilaštva BiH, realizirali su policijski djelatnici MUP-a RS-a, SIPA-e i drugih partnerskih policijskih agencija. Izvršeni su pretresi na više lokacija u gradovima u oba BH entiteta, a tužilaštvu je predato ukupno 5 osumnjičenih osoba.
Nakon što ispita osumnjičene, postupajuća tužiteljica iz Sky tima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijet će odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane, kao i drugim istražnim aktivnostima u predmetu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.