open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Besplatno učešće, prijave otvorene: Sedmi Pop Art Festival od 18. do 23. septembra u BKC-u
Udruženje "Pogon" objavilo je poziv za kreativne radionice za sve zainteresovane mlade ljubitelje umjetnosti u dobi od 15 do 35 godina, u sklopu 7. Pop Art Festivala – PAF2023, koji će biti upriličen od 18. do 23. septembra u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.
13.09.2023. u 07:57
get url
text

Centralni program 7. Pop Art Festivala – PAF2023 predstavit će tri sjajne izložbe - kolektivnu izložbu "Novi talasi 2", te dvije izložbe sarajevskog umjetnika Adisa Billaina Kutkuta "Cybernapse" i "Fugitive" uz projekciju istoimenog filma.

Edukativni program ovogodišnjeg izdanja Pop Art Festivala čine PAF kreativne radionice: "T-shirt dizajn" (voditelj radionice: Sandro Drinovac), "Fotografija, savremeni mediji i percepcija svjetlosnog zapisa kroz prizmu društvenih mreža" (voditelj radionice: Ivan Hrkaš), "Uvod u UI/UX dizajn" (voditelj radionice: Nedim Šećeragić), zatim PAF masterclassovi "Animacija", predavači Sabina i Zdravko Cvjetković, i izuzetno poseban masterclass "Umjetnost u video igrama" u saradnji sa Mad Head Games studiom i predavačem Ademirom Fazlagićem, koji je otvoren za polaznike širom Bosne i Hercegovine.

PAF radionice i masterclassovi održat će se od 18. do 23. septembra i besplatni su za sve polaznike i polaznice.

- Pop Art Festival i Udruženje "Pogon", za masterclass "Umjetnost u video igrama", snosit će troškove prevoza, smještaja i hrane za polaznike koji dolaze izvan Sarajeva. Prijave za PAF radionice i masterclassove otvoreni su do popunjavanja kapaciteta - istakli su iz "Pogona". 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.