open-navfaktor-logo
search
Remek djela
Deveto izdanje "Vječnika" i drugo "El-Hidrove knjige" Nedžada Ibrišimovića uskoro u knjižarama
"Vječnik" je nagrađivani roman koji je preveden na engleski i češki jezik, a Ibrišimović ga je pisao čak četrdeset i sedam godina. “El- Hidrova knjiga“ je njegov nastavak
30.05.2019. u 15:24
get url
text
Nedžad Ibrišimović: Velikan pisane riječi
Nedžad Ibrišimović: Velikan pisane riječi

Posthumno, deveto izdanje "Vječnika" i drugo "El- Hidrove knjige" proizišle iz pera Nedžada Ibrišimovića, uskoro će biti dostupne u knjižarama širom BiH, potvrdio je za naš portal sin ovog književnog velikana, Oro Ibrišimović.

"Vječnik" je nagrađivani roman koji je preveden na engleski i češki jezik, a Ibrišimović ga je pisao čak četrdeset i sedam godina. “El- Hidrova knjiga“ je njegov nastavak.

Mnogi intelektualci "Vječnik" smatraju remek djelom i krunom Ibrišimovićevog bogatog književnog opusa.

- Akademik Abdulah M. Sidran, intelektualna bh. gromada kojeg francuski predsjednik zove za savjete za "Vječnika" i "El-Hidrovu knjigu" napisao je da je remek djelo. Uvaženi hrvatski i evropski intelektualac prof.dr. Danko Plevnik, osnivač Hrvatskog čitalačkog društva, navodi da je za ta dva romana Ibrišimović zaslužio Nobelovu nagradu. Srbijanski književnik Ratko Adamović za "El-Hidrovu knjigu" kaže također da je remek djelo. Da bih nastavio niz pohvala svjetskih akademika, profesora, književnika, intelektualaca...trebalo bi mi nekoliko dana i opet bih strahovao da nekoga ne izostavim- istakao je Oro.

Nova izdanja knjiga izlaze u izdavaštvu Legološkog udruženja i Fondacije za izdavaštvo u sklopu Federalnog ministarstva za kulturu i sport.

Oro Ibrišimović, sin Nedžada Ibrišimovića

- Ono što je sigurno je da već razmišljamo o desetom izdanju, i da je "Vječnik", sa svojim nastavkom "El-Hidrovom knjigom", pronašao mjesto u srcima čitalaca, kako u BiH, tako i u svijetu. Velika djela i iskrene ideje će uvijek nadživjeti male, sitne i sebične interese pojedinaca- podcrtao je Ibrišimović.

Za sve zainteresovane priredit će i pristupačne cijene, pogotovo ako kupuju obje knjige.

- Posebne ponude napravit ćemo za Facebook fanove među kojima je jako puno mladih ljudi. Želimo ih počastiti pogodnim akcijama, da i njima budu dostupne te knjige, jer svaki novi čitalac za nas je jako dragocjen- zaključio je Ibrišimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.