open-navfaktor-logo
search
Kamerni teatar 55
"Doli Bel" najbolja predstava u Rijeci, Hadžihafizbegović najbolji glumac
Na zatvaranju Međunarodnog teatarskog festivala u Rijeci, Kamerni teatar 55, sinoć je gostovao sa predstavom "Sjećaš li se Doli Bel" Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.
10.05.2022. u 21:37
get url
text

Riječima selektora festivala Jasena Boke, na prepunom okruglom stolu nakon izvedbe, to je bio savršen završetak jednog veoma kompetitivnog i kvalitetnog festivala.

"Sjećaš li se Doli Bel" je odnijela dvije velike nagrade, i to nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu, i Grand prix za najbolju mušku ulogu koja je dodijeljena Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja, čineći je još jednom u brojnom nizu nagrada kojima je nagrađen za kreaciju lika oca i pater familijasa porodice Zolj.

- Publika je predstavu nagradila iskrenim i dugotrajnim aplauzom i ovacijama, i nije propustila priliku da se druži i susretne sa akterima nakon predstave na jednom od najdužih okruglih stolova od premijere komada. Ovo je treće igranje predstave u nizu na jednoj od najuspješnijih turneja Kamernog teatra 55. Turneja je započela igranjem na Međunarodnom teatarskom festivalu u Budimpešti – MITEM, zatim na Bjelovarskim odjecima kazališta – BOK festu u Bjelovaru, i pobjednički završila na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci. "Sjećaš li se Doli Bel" i dalje ruši barijere i osvaja srca publike i kritike, i do danas je najnagrađivanija predstava Kamernog teatra 55, sa više od pedeset domaćih i međunarodnih nagrada - istakli su iz Kamernog teatra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.