open-navfaktor-logo
search
Repertoar
Drame, opera i balet na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo
U petak, 17. januara naši građani bit će u prilici pogledati višestruko nagrađivanu komediju Dušana Kovčevića "Balkanski špijun u Sarajevu" u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića
15.01.2020. u 16:59
get url
text
Na repertoaru i opera "Hasanaginica"
Na repertoaru i opera "Hasanaginica"

Dramsku predstavu "Dogville" rađenu prema tekstu Larsa von Triera za koju je scensku adaptaciju teksta uradio Christian Lollike, dramaturgiju potpisala Vedrana Božinović, u režiju Lajle Kaikčije, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo možete pogledati u srijedu, 15. januara s početkom  u 19.30 sati. U predstavi igraju: Amra Kapidžić, Kemal Rizvanović, Ejla Bavčić, Sanela Pepljak, Merima Lepić-Redžepović, Ermin Sijamija, Aldin Omerović, Slaven Vidak, Mak Čengić.

Dan poslije, na repertoaru u isto vrijeme je baletna predstava "Ples s Mozartom" na muziku W. A. Mozarata, za koji je koregrafiju i režiju potpisala Nermina Damian. Ne propusitite ovaj raskošni balet i vrsnu igru ansambla Baleta NPS, koji će vas voditi kroz h istoriju igre.

- U petak, 17. januara naši građani bit će u prilici pogledati višestruko nagrađivanu komediju Dušana Kovčevića "Balkanski špijun u Sarajevu" u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića. U predstavi igraju: Izudin Bajrović prvak drame NPS, Ejla Bavčić, Milan Pavlović, Merima Lepić-Redžepović, Aldin Omerović. U subotu, 18. januara očekuje nas operna predstava "Hasanaginica", koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. "Hasanaginica" je nastala i služila kao predložak za istoimenu bosansku operu, koja je premijerno izvedena u Sarajevu 2000. godine., a od tada predstavlja jedan od glavnih naslova na repertoaru Narodnog pozorišta. Kompozitor "Hasanaginice", Asim Horozić je ovu veličanstvenu operu skladao prema libretu Nijaza Alispahića, a režiju je potpisao Sulejman Kupusović. U predstavu učestvuju solisti i hor Opere NPS, Balet NPS, uz pratnju Sarajevske filahrmonije kojom će dirigovati Drio Vučić- istakli su iz Narodnog pozorišta Sarajevo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.