open-navfaktor-logo
search
Dva zatvorenika
"Državni lopov" ovaj vikend gostuje u Švicarskoj
Komedija "Državni lopov" ovaj vikend gostuje u Švicarskoj, tačnije u Lucernu. Ekipa Studio Teatra koja igra u predstavi na ovaj način će završiti zimsku turneju. 
08.03.2023. u 09:47
get url
text

Nakon igranja u Bugojnu, Gračanici, Cazinu, Jablanici, Vitezu, slijedi igranje u Banjoj Luci u četvrtak, devetog marta, a nakon toga turneja završava igranjem u Lucernu 12. marta s početkom u 18 sati. Prije igranja predstave "Državni lopov" publiku će "zagrijati" Sermed Maktouf svojim stand up nastupom "Kako smršati".

Komedija "Državni lopov" jedna je od najstarijih živih predstava u BiH. Premijera je bila 2005. godine i već punih 18 godina puni dvorane širom BiH, regije ali i Evrope. Pedstava je odigrana više od 400 puta, a pogledalo ju je više od 150.000 ljudi.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov, a uz to ljubavna varalica, a drugi "državni lopov" i naravno uz to povlašten čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar koji nema završenu čak ni osnovnu školu, a mašta o unapređenju. Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi, naime, on je 17 puta obećao da će se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov, u zatvoru je završio zato što je pronevjerio neke silne pare, međutim revizijom on će biti brzo pušten na slobodu jer se naravno našla neka rupa u zakonu. Njih dvojica i čuvar Jozo na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva u kojem živimo. Ovo je prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku nasmije i opusti, ali i da ukaže na svakodnevnicu čiji smo sudionici.

U predstavi igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović, Mirza Mušija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.