open-navfaktor-logo
search
Priznanja
"Ježeva kućica" proglašena najboljom predstavom u Travniku
Na svečanoj dodjeli nagrada Centra za kulturu općine Travnik, predstava "Ježeva kućica" prema tekstu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića, i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa Kulturno-sportskim centrom Kakanj i Centrom za kulturu Zavidovići, proglašena je najboljom predstavom.
15.12.2022. u 21:02
get url
text

Predstava "Ježeva kućica" je premijerno izvedena u decembru 2019. godine i od tada je omiljena kod najmlađih, ali i onih starijih posjetitelja Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

- Predstava nas podučava kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost - istakli su iz BNP Zenica. 

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.