open-navfaktor-logo
search
Projekti
Kamerni teatar 55 do septembra će ugostiti dva međunarodna festivala
U periodu od 9. do 13. septembra 2022. Kamerni teatar 55 će biti mjesto susreta za projekte iz regija: Jugoistočna Evropa, Kavkaz, Bliski Istok i Sjeverna Afrika u okviru novog međunarodnog projekta Al Jazeera Documentary i AJB DOC Film Festival.
10.06.2022. u 07:57
get url
text

- Cilj projekta "Al Jazeera Documentary Industry Days @ AJB DOC" je podržati širenje dokumentarnih filmova u svijetu, uključujući međunarodne koprodukcije, i upoznati ključne donosioce odluka s uzbudljivim i važnim projektima. Autori dokumentarnih filmova iz Jugoistočne Evrope, Kavkaske regije, Sjeverne Afrike i Bliskog Istoka dobit će priliku povezati se s donosiocima odluka i vodećim profesionalcima iz regionalne i međunarodne filmske i TV-industrije te će dobiti pomoć da osiguraju sredstva za produkciju dokumentarnih filmova i podršku za njihovo emitovanje, distribuciju, prikazivanje i prodaju širom svijeta - istakli su iz Kamernog teatra.

Ističu da će u periodu od 20. do 27. juna biti i mjesto susreta regionalnih pozorišta u okviru festivala RUTA Grupa Triglav gdje će se predstaviti najbolje pozorišne produkcije iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Grdonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisala je ugovor o sufinansiranju festivala RUTA Grupa Triglav sa direktorom Kamernog teatra 55 Emirom Hadžihafizbegovićem. Finansijka podrška Grada Sarajevo će pridonijeti kvalitetnijem održavanju festivala u Kamernom teatru 55 koji je prilika za promociju grada Sarajevo, ali i doprinos pozorištu kao važnom segmentu kulture. Postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, pozorišnoj promociji i prezentaciji, publika i gosti Kamernog teatra 55 će u okviru festivala RUTA Grupa Triglav osjetiti poseban teatarski doživljaj. Direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović se zahvaljuje Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnicom Benjaminom Karić na jačanju ljubavi prema teatru, poticanju multikulturalnosti i doprinosu dobrobiti društva općenito - saopćili su iz Kamernog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.