open-navfaktor-logo
search
Humanost
Kupite ulaznicu za predstavu "Prah" i pomozite stanovništvu pogođenom potresima u BiH i Hrvatskoj
Na Teatarskoj sceni Jelićeva 21. januara s početkom u 19.30 sati bit izvedena predstava "Prah", koja je rađena u CKM produkciji pod rediteljskom palicom Miralema Zubčevića i u kojoj glavne uloge igraju Mirsad Tuka i Gordana Boban.
18.01.2021. u 12:58
get url
text

Ovaj put, izvedba ove maestralne duodrame bit će humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je stanovništvu pogođenom razornim potresima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U predstavi "Prah’" pratimo priču bračnog para koji se nalazi u vrtlogu života i nikako ne uspijeva uspostaviti povoljan kurs plovidbe. Nedostaje im mnogo toga, a prvenstveno sredstava za život. Iznenada, dobivši na lotu, dolaze u nepoznatu situaciju kada svi problemi postaju rješivi.

Ulaznice po cijeni od 20 KM možete kupiti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, na adresi Jelića 1.

Zbog epidemiološke situacije broj mjesta je ograničen, tako da svi oni koji neće biti u mogućnosti prisustvovati predstavi, a žele biti dio ove akcije, mogu simbolično kupiti ulaznice po cijeni od 10 KM i na taj način dati svoj doprinos.

Za dodatne dobrovoljne priloge bit će obezbijeđena kutija za donacije na ulazu u Veliku salu.

- U teškim vremenima, velikodušna djela mogu okupiti naše zajednice, ublažiti nesreće i tuge, i time napraviti korak naprijed u izgradnji jačeg društva. I ovaj put, kultura i umjetnost pričaju bitne ljudske price - saopštili su iz CKM-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.