open-navfaktor-logo
search
Glumac
Mario Drmać nagrađen na međunarodnom festivalu u Zagrebu
Pozorište maldih Sarajevo učestvovalo je na 56. Međunarodnom festivala kazališta lutaka u Zagrebu sa predstavom "Tobija" u režiji Maria Drmaća.
22.09.2023. u 13:51
get url
text

Po odluci stručnog žirija (Karen Smith, Edvard Majaroni i Hrvoje Seršić) 56. Međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF Zagreb, Mario Drmać dobio je nagradu za glumačku i animatorsku kreaciju za cjelovitu scensku igru i animaciju u predstavi "Tobija". 

- Već smo ranije razgovarali kako je početak nove teatarske sezone u Pozorištu mladih Sarajevo u znaku gostovanja, ali da ćemo se moći radovati nagradi, isreno nisam očekivao, koliko god svi mi u Pozorištu znali da imamo sjajnu predstavu. Velika je privilegija i čast bila samo gostovanje na ovogodišnjem PIF festivalu, jer je to jedan od, ako ne i najznačajniji festival pozorišta / kazališta lutaka u regionu. Čestitam našem Mariu od srca, ali i čitavoj ekipi koja učestvuje u predstavi. Da ne zaboravimo napomenuti da nas do kraja septembra očekuju još dva važna festivala, samo "Tobija" sada zasluženo odmara, a "Ježurka ježić" se sprema na put - kazao je direktor Pozorišta mladih Ismir Fazlić.

"Tobija" je priča o malom jazavičaru koji nezadovoljan svojim izgledom ide u zoološki vrt kako bi tražio savjete od ostalih životinja. Kada pokuša sastaviti novo biće po savjetu egocentričnih savjetnika – životinja koje je posjetio, shvati da mu je ipak najbolje ostati jazavičar Tobija.

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Mario Drmać.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.