open-navfaktor-logo
search
Uprkos opstrukcijama
Ni Gorica Dodik ni RTRS nisu utišali publiku: Glumci SARTR-a nagrađeni dugotrajnim aplauzom u Banjoj Luci
Sarajevski ratni teatar (SARTR) nastupio je sinoć u Banjoj Luci s predstavom "Moj sin samo malo sporije hoda" u sklopu 25. Teatar festa "Petar Kočić" u Narodnom pozorištu RS-a, a glumci su nagrađeni dugotrajnim aplauzom. 
10.06.2023. u 10:48
get url
text

Zbog njihovog učešća na Teatar festu, RTRS je odbio da ih medijski podrži, a na najavu gostovanja SARTR-a u Banjoj Luci reagirala je i Gorica Dodik, kćerka predsjednika RS-a Milorada Dodika.

- I tako, dok se naši predstavnici bore u Sarajevu da nam ne otmu imovinu, NPRS na Teatar fest poziva Sarajevski ratni teatar, koji nas Srbe smatra agresorima. Bravo. Hoće li doći u BL sa ratnim zastavama?! - navela je između ostalog.

RTRS je dugogodišnji medijski partner Narodnog pozorišta RS-a što podrazumijeva da kontinuirano prate sva događanja i aktivnosti Narodnog pozorišta RS-a. No, ove godine su ih odbili podržati.

VEZANI TEKST - Zbog učešća SARTR-ove predstave RTRS odbio medijski podržati banjalučki Teatar fest

- Ono što ove godine nismo mogli da prihvatimo jeste činjenica da se na repertoaru Teatar festa našla i predstava Sarajevskog ratnog teatra, te smo iz tog razloga odbili da medijski podržimo ovogodišnji Teatar fest - navedeno je u izjavi generalne direktorice RTRS-a Dijane Milanković.

Ipak, ljubitelji pozorišne umjetnosti nisu marili za ovakve stvari i podržali su predstavu.

- Magična noć. Hvala Banja Luko! Hvala draga publiko za topao i emotivan prijem - naveli su iz SARTR-a nakon izvođenja predstave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.