open-navfaktor-logo
search
Tri ciklusa
Otvorena izložba slikara Adina Hebiba u tuzlanskom franjevačkom samostanu
U tuzlanskom franjevačkom samostanu večeras je otvorena izložba slika istaknutog bosanskohercegovačkog umjetnika svjetskog glasa Adina Hebiba i njegove kćerke Mie.
20.10.2022. u 20:36
get url
text

Izložba pod nazivom "Tuzlacima s poštovanjem i ljubavlju" predstavlja ekspresionizam otvorenih i živih boja i snažne geste. U nakitu Mije Hebib to su oblik i crtež žicom u prostoru, kiparske minijature pokrenute u sinusoidama, jasno definiranih arhitektonskih odnosa pozitivnog i negativnog prostora.

- Izložba se sastoji iz tri ciklusa, a ciklus aktova večeras nije postavljen jer se nalazimo u galeriji koja je u sastavu franjevačkog samostana. Izloženo je 60-ak slika, a večeras sam tužan što sa nama nije moja kćerka. Izložba će biti otvorena do 3. novembra. Krenuo sam iz Mostara, pa Sarajevo, i večeras Tuzla, grad koji izuzetno volim. Kasnije su na rasporedu Pula, Ljubljana, a iduće godine Jordan i Katar - kaže Adin Hebib.

U Umjetničkoj galeriji "Kristian Kreković" Adin Hebib se predstavio radovima iz tri ciklusa: Tvoj i moj grad: most, Moj život: krošnja i Buket cvijeća za sve majke svijeta.

Mia Hebib se predstavila sa umjetnički oblikovanim nakitom u platini, zlatu, srebru i mesingu (The Brass Band, The Golden Years, The Worn Years, 13, Pristajem!, Elemental) koji od 2007. godine predstavlja u vlastitoj liniji nakita Oblik Atelier.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.