open-navfaktor-logo
search
Pod pokroviteljstvom Švicarske ambasade
Predstava "Djelidba" Kamernog teatra 55 putuje po bh. gradovima
AUTOR: Autor: Faktor
18.04.2024. u 17:27
get url
text
FOTO: Kamerni teatar 55
Predstava "Djelidba", Kamernog teatra 55 pod pokroviteljstvom Švicarske ambasade jučer je gostovala gostovala u Derventi, gdje je domaćin bio Centar za kulturu Derventa i Udruženje žena Derventa.
Ansambl Kamernog teatra 55, sa predstavom "Djelidba" večeras je u Šamcu, na Festivalu "Milica" s početkom u 19 sati. Festival "Milica" predstavlja važan kulturni događaj regije, te se već tradicionalno održava u čast pionirke pozorišne i filmske kostimografije na našim prostorima, Milice Babić Andrić, supruge nobelovca Ive Andrića.
Važno je naglasiti da je ovaj projekt, osmišljen s ciljem promoviranja temeljnih vrijednosti društva i zajedništva, posvećen je miru, pomirenju, jedinstvu i multikulturalnosti na prostorima Bosne i Hercegovine.
- Projekat će trajati od marta 2024. do marta 2025. godine, a njegova realizacija obuhvatit će 12 gostovanja predstave "Djelidba", autora Skendera Kulenovića, u režiji Aleša Kurta, u manjim mjestima i gradovima širom Bosne i Hercegovine.
Cilj projekta "Djelidba" po BiH je promicanje pomirenja na prostorima Bosne i Hercegovine, te poticanje razumijevanja, suživota i zajedništva među različitim etničkim grupama. Kamerni Teatar 55 prepoznaje važnost umjetnosti u procesu pomirenja i jedinstva te će kroz ovaj projekt aktivno poticati dijalog i razumijevanje među građanima cijele države - istakli su iz Kamernog teatra 55. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.