open-navfaktor-logo
search
Projekti
Premijera monodrame u režiji i izvedbi Damira Kusture: "Izbori (se)" 16. juna u Pozorištu mladih Sarajevo
U četvrtak, 16. juna, na sceni Pozorišta mladih Sarajevo, sa početkom u 20 sati, premijerno će biti izvedena predstava "Izbori (se)!", autora Vahida Durakovića, a u režiji i izvedbi Damira Kusture.
15.06.2022. u 21:40
get url
text

- Pred nama je šesta premijera u ovoj 2021/2022 sezoni. Za početak se moram zahvaliti cijeloj ekipi Pozorišta mladih Sarajevo za veliki trud koji su pokazali, ali i svima koji su pomogli Pozorište mladih. Sezonu smo počeli sa klasikom "Olovni vojnik" lutkarskom predstavom u režiji Marija Drmaća, zatim edukativnom predstavom za sve generacije "Ako pčele odu..." autora Zijaha A. Sokolovića, fantastičnom melodramom za djecu "Mala noćna priča" Darka Kovačovskog i "Cvrčak i Mrav" u režiji Adisa Bakrača, još jedan klasik za kraj sezone kada je scena za djecu i mlade u pitanju.

Za veliku raju, uslovno rečeno za veliku raju, imali smo premijeru predstave "Bog masakra" reditelja Admira Glamočaka, a pred nama je i premijera predstave "Izbori (se)!" koju smo realizovali u koprodukciji sa Kazalištem mladih Korifej, a u režiji i izvedbi našeg glumca Damira Kusture. Bez lažne skromnosti, iskreno se radujemo što imamo priliku predstaviti i monodramu, kao specifičnu formu u teatru i pokazati raznovrsnost u ponudi. Vjerujemo da smo i ovaj put održali standard kvaliteta koji smo postavili na početku ove sezone i da će publika uživati – rekao je direktor pozorišta Ismir Fazlić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.